En lyckad BASKETIVITY-premiär

Onsdag 22 juni 2016

Sätter du årets viktigaste straffkast? Så löd utmaningen inför den första upplagan av BASKETIVITY. På 11 orter från norr till söder genomfördes i lördags basketturneringen BASKETIVITY som en gemensam säsongsavslutning för projektet Välkommen Hit.

Under säsongen 2015/2016 har 22 basketföreningar, från Malmö i söder till Jokkmokk i norr, bjudit in ensamkommande flyktingungdomar till sin verksamhet inom ramen för Svenska Basketbollförbundets projekt Välkommen hit. Som säsongsavslutning grundades turneringen BASKETIVITY som spelades på 11 orter samtidigt i lördags.

Basketmatcher varvades med tävlingar och uppträdanden, allt ackompanjerat av en DJ. En av de stora höjdpunkterna under dagen var utan tvekan att skjuta årets viktigaste straffkast. För varje satt straffkast skänkte eventets sponsorer SJ, Folksam och Inprint 10 kr till FN:s flyktingorgan UNHCR. Så kl 14 ställde man upp på led på straffkastlinjen på alla 11 orter samtidigt och samlade totalt in 21 549 SEK från 718 stycken satta straffkast. Otroligt stort tack till våra arrangörsföreningar, samarbetspartners och alla ni som deltog i årets viktigaste straffkast.

– Vi är supernöjda med både dagen i sin helhet och insamlingen till UNHCR. Jag hoppas och tro ratt BASKETIVITY har lyckats skapa en samhörighet mellan deltagarna där man känner att man var en del av någonting större. Det känns verkligen som att vi kommar att kunna leva vidare på det här, att det inte bara är det som händer idag och som kommunicerats under dagen, utan att vi kan prata vidare och få energi från det här framöver också, säger projektledare för Välkommen Hit Camilla Altéus. 

Arrangörsföreningar: Alvik Basket, Fryhushuset Basket, Hammarby Basket, Huddinge Basket,  Skuru Basket, JKS, IFK Råneå, IK Eos, Jokkmokk Skolidrottsförening, KFUM Örebro Basket, Malbas, Ragunda Basket, SBBK, Sallén Basket, Tensta Basket, Basketklubben Järva, Bonnier Hoops, Västra Hisingen Basket.

Senaste från Instagram

Vi finns på Facebook