Almedalen i backspegeln

Tisdag 28 juli 2015

Migrationsverket hade bjudit in oss att stå i deras monter i Almedalen och prata om hur idrott, och än mer specifikt basket, är en kraftfull integrerande kraft i samhället. Vi deltog även i Riksidrottsförbundets seminarium ”Är idrotten svaret på integrationsfrågan?”. Det bestående intrycket efter seminariet, är att viljan är god på många håll, men att det saknas övergripande strukturer; det är öar av insatser utan samverkan, kunskapsöverföring eller synergieffekter. Huvudtalare på seminariet var fotbollsföreningen Vimmerby IF och vi lyfter på hatten för dem och deras integrationsarbete. 

Med oss i Almedalen fanns även Stockholms Basketdistriktsförbund som hade satt upp en 3x3-plan ett stenkast från Migrationsverkets monter. Tillsammans med Skuru Basket och Stbdf bjöd vi över Skuru Rookies – ett lag bestående av ensamkommande ungdomar - som tillsammans med svenskfödda Skuruungdomar under två dagar kombinerade basket och strandhäng i vackra Visby. En spännande match gick av stapeln sista dagen då finansmarknadsminister Per Bolund och idrottsminister Gabriel Wikström utmanade varandra tillsammans med Skuru Rookies.

 

 

 

 

 

Våra fina Välkommen hit-armband var hårdvaluta i Almedalen, det är många som vill vara med och sprida basketens budskap!

 

  

 

Senaste från Instagram

Vi finns på Facebook