Varenda unge ska ha rätt till en fritid

Fredag 5 juni 2015

  • Malmös föreningsliv, med Malbas Basket/helamalmö i spetsen, presenterar sin verksamhet för drygt 100 ensamkommande flyktingungdomar. Fotograf: Gustavo Nazar Malmös föreningsliv, med Malbas Basket/helamalmö i spetsen, presenterar sin verksamhet för drygt 100 ensamkommande flyktingungdomar. Fotograf: Gustavo Nazar
  • Fotograf: Gustavo Nazar Fotograf: Gustavo Nazar
  • Fotograf: Gustavo Nazar Fotograf: Gustavo Nazar
  • Fotograf: Gustavo Nazar Fotograf: Gustavo Nazar

Varenda unge ska ha rätt till en fritid

I onsdags arrangerade vi ett event där vi tillsammans med Utbildningsförvaltningen bjöd in Malmös föreningsliv och ensamkommande flyktingungdomar. Det var en fantastiskt inspirerande dag! Vi inledde med att samla alla ungdomar för en kort presentation av föreningarna och de aktiviteter de erbjuder under sommaren och hösten. Därefter var det fullt ös i Kombihallen. Ungdomarna fick på plats testa på taekwondo, parkour, basket, fotboll, brännboll, Dj-ing, dans och mycket annat. Efter en och en halv timme av action bjöd vi på snacks och dricka och dagen avslutades med dansuppvisning av Julie Chikane från Bowdown Crew och uppträde av Malmörapparen Jassim Ahmadi. 

Drygt hundra ensamkommande ungdomar fanns på plats och cirka 23 föreningar/organisationer/förvaltningar. 

Nu har vi skapat ett nätverk av engagerade aktörer för att på bästa sätt välkomna barn och unga till våra respektive verksamheter. Föreningslivet ska finnas tillgängligt för barn och unga, och då kräver det också att föreningslivet jobbar tillsammans. Idag såg vi en glimt av vad det innebär att vara en enad stad. 
 
/Nicolas Lunabba, Malbas Basket/helamalmö 

Senaste från Instagram

Vi finns på Facebook